Det här händer v. 19 på Syndikalistiskt Forum [OBS: uppdaterad med massa info om fredag 10/5]

3 maj, 2019

Måndag 6/5

Öppet kl 17-20 + Argentinsk Anarkism del 2 kl 18-20

”Nestor Verdinelli från Syndikalisterna Göteborgs LS kommer till Forum och föreläser om Anarkismens historia i Argentina.

Forum öppnar kl 17, föreläsningen börjar kl 18.

Detta är del 2 i en miniserie i tre delar som Nestor kommer hålla om Argentinsk Anarkism. Nestor kommer visa lite olika korta filmer och berätta om Anarkismens i Argentina men fokus kommer också ligga på samtal och diskussion.”

Tisdag 7/5

Öppet kl 17-20 + Organisera dig med Fossilgasfällan kl 17:30

”Fossilgasfällan är en lokal gräsrotskampanj som arbetar för att stoppa bygget av en fossilgas terminal i Göteborgs hamn vid namn ”LNG Göteborg”.

Under föredraget kommer vi att prata om hur vi ser på makt, varför fossilgas är klimatorättvist och hur lobbyisterna från fossilgasindustrin har lyckats sälja in gas som något ”bra” trots att det är lika illa som alla andra fossila bränslen. Vi kommer också prata om vad själva projektet LNG Göteborg är för något och hur vi kan stoppa projektet tillsammans.

Forum har öppet 17-20 och Fossilgasfällan kör igång vid 17.30.”

Onsdag 8/5

Stängt.

Torsdag 9/5

Öppet kl 17-20

Fredag 10/5

Framåt Kamrater arrar i forums lokaler inför Strike Back 3.0:

”Strike Back 3.0 närmar sig med stormsteg och här är allt du behöver veta!

🚩 Fredag 10/5 börjar med Skolstrejk för strejkrätten/Students strike back 12:30:

På fredagen den 10 maj så går vi ut från våra skolor i strejk. Vi samlas på Götaplatsen kl. 12.30 och tågar sedan mot Järntorget. Vill du ha hjälp med att organisera skolstrejk i din klass eller skola? Vill du ha affischer/material eller bjuda in oss för att snacka? Släng iväg ett meddelande! Är du med i en organisation som backar strejken? Hör av er!

🚩 Torgmöte för strejkrätten 13:30:

Har du vidtagit en stridsåtgärd under paraplyet för Strike Back? Då är det här en bra mötesplats! I Göteborg kallar vi till torgmöte den 10 maj på Järntorget 13.30 till försvar av strejkrätten. Om du har jobb samtidigt kan du sjuka dig eller strejka! Uppmuntra dina arbetskamrater att göra detsamma. Om du studerar på gymnasiet eller universitetet, slut upp i skolstrejken kl12.30 på Götaplatsen som senare ansluter sig till torgmötet!

🎥 EFTER TORGMÖTET öppnar vi Syndikalistiskt Forum i Viktoriahuset:

Vi visar Sorry To Bother You, serverar mat och snackar strejkrätt. Tillsammans väntar vi in den kollektiva resan till Strike back- försvara strejkrätten och den stora samlingen i Stockholm lördag 11/5 (fåtal platser kvar, maila strikebackgbg@gmail.com 200kr tur/retur Sthlm)”

Lördag 11/5

Stängt.

Söndag 12/5

Stängt.