Forum kalendarium [uppdaterad 15/6]

3 juni, 2019

Lördag 15/6: stängt

Söndag 16/6: stängt


Måndag 17/6: stängt

Tisdag 18/6: öppet kl 17-20 🚩

Onsdag 19/6: stängt

Torsdag 20/6: öppet kl 17-20 🚩

Fredag 21/6: stängt

Lördag 22/6: stängt

Söndag 23/6: stängt


Måndag 24/6: stängt

Tisdag 25/6: öppet kl 17-20 🚩


Onsdag 26/6: öppet kl 18-20 med bokrelease ”Gör Rojava grönt igen” 🚩

Rojavakommittéerna Göteborg bjuder in till bokrelease för sin sjätte bok ”Gör Rojava grönt igen”. Med oss på videolänk har vi en kamrat från Rojavas internationella kommun som ska berätta för oss om sitt arbete med ekologi och hållbarhet i ett krigsdrabbat Syrien. Vad kan vi dra för lärdomar? Vad kan vi ha för utbyte med varandra? Hur kan vi arbeta vidare för ett hållbart samhälle här hemma? Vi bjuder in er till en kväll med diskussion och samkväm den 26 juni.

Hur ska vi möta de kombinerade hoten från den globala uppvärmningen och klimatförändringarna samtidigt som vi ställer om till en hållbar framtid och befriar våra samhällen från förtryck? Solidaritetsgruppen Rojavas internationella kommun söker besvara denna fråga och samlar betydande delar av visdomen från den kurdiska frihetsrörelsens ideologi. Till lika delar en historiskt baserad samtidsanalys som projektbeskrivning, utgör ”Gör Rojava grönt igen” både en handledning och en inspiration för fortsatt arbete och organisering.

Köp ditt ex på releasen eller från Rojavakommittéernas webbshop!

https://kommitteernas-webshop.myshopify.com/collections/senaste-nytt/products/gor-rojava-gront-igen

132 s. Färgillustrerad, mjuk pärm. Pris: 100 kronor. Språk: svenska. Allt försäljningsöverskott går till projektet Make Rojava Green Again

Linnégatan 21
Hpl: Prinsgatan
Ingång under Hagabions trappa (ring på porttelefon, 303), 2 trappor upp
Det finns även tillgång till hiss men du måste säga till på porttelefonen om du behöver använda hissen (ring på porttelefon, 303C, för att bli upptryckt)
Cash is Queen! (Finns även Swish)


Torsdag 27/6: öppet kl 17-20 + info-träff ”Folk mot fossilgas” 🚩

Klimatkrisen är här och påverkar oss alla. Trots det låter makthavarna fossilindustrin expandera vidare, exempelvis genom att tillåta företaget Swedegas att bygga en importterminal för fossilgas i Göteborg hamn.

Den 6-8 september 2019 samlas vi i Göteborg för en storskalig olydnadsaktion för att stoppa fossilgasterminalen. Med ickevåld och gemenskap står vi upp för vår framtid.

Aktionen är inspirerad av massaktioner i olika länder, såsom Ende Gelände i Tyskland, Code Rood i Nederländerna och Limity jsme my i Tjeckien. Nu är det dags att mobilisera även på hemmaplan! Detta kommer att bli den största civil olydnadsaktionen i den svenska klimatrörelsens historia. Läs mer på https://folkmotfossilgas.earth/

Aktionstrailer: https://youtu.be/CpiVHAuJf0c

Folk mot fossilgas hemsida: https://folkmotfossilgas.earth


Fredag 28/6: stängt

Lördag 29/6: stängt

Söndag 30/6: stängt


Uppdateringar kommer framöver…