Tisdagen den 2/6: Samidoun anordnar filmkväll – Killing Gaza (2014)

28 maj, 2020

Samidoun Göteborg visar filmen Killing Gaza på Syndikalistiskt Forum!

I år, 2020, har sex år gått sedan Israels stora militäroffensiv mot Gaza sommaren 2014, under namnet Operation Protective Edge. Samtidigt hotar Israel med att formalisera kontrollen av Västbanken, något som är ett uppenbart faktum för såväl palestinierna under den israeliska militärdiktaturen i området som för omvärlden, med regelrätt annektering. Och repressionen av palestinier och deras allierade fortsätter, i Palestina, Tyskland, Frankrike, USA och andra håll världen över.

Killing Gaza är en dokumentär av journalisterna Max Blumenthal och Dan Cohen som spelades in under och efter militäroffensiven 2014. I dokumentären får vi se såväl lidandet som militäroffensiven orsakade och motståndet som den har inspirerat bland Gazas befolkning. Läs mer om filmen och kolla på trailers här: https://killinggaza.com. Filmen är en timme och 37 minuter (totalt 97 minuter) lång, den är delvis textad på engelska och innehåller våldsamma scener.

OBS! Kom i god tid! Sent insläpp kan inte garanteras. Kommer du istället för tidigt så kan du om du vill umgås med andra som väntar på att bli insläppta till filmen.

Tid: Tisdag 2:e juni 18:00
Plats: Syndikalistiskt Forum, Linnégatan 21, Göteborg (ingång under Hagabions trappa)
Kostnad: GRATIS!

OBS: Porttelefon trasig, ring på 0737328912 så öppnar vi.

Vill du handla fika eller annat på Syndikalistiskt Forum är det kontanter som gäller!

Observera också: ”Eftersom vår lokal är liten är det viktigt att tänka på er hälsa när ni besöker oss. Om du är frisk är du mer än välkommen, men vid minsta antydan till annat – oavsett symptom – ber vi dig stanna hemma. Detta för att minska smittspridning. Vi förbehåller oss rätten att skicka hem besökare som är sjuka. Ta hand om er och glöm inte att tvätta händerna. Ta också hand om varandra så gott ni kan! Bunkra inte, försök att inte få panik, stötta de sjuka och de äldre i största möjliga mån. This too shall pass. Kampen fortsätter!”