Torsdagen den 14/5: Samidoun anordnar solidaritetskväll med filmvisning – Roadmap to Apartheid (2012)

10 maj, 2020

I samband med Nakba-dagen 15 maj anordnar Samidoun Göteborg en kväll på Syndikalistiskt Forum i solidaritet med den palestinska befrielsekampen och visar filmen Roadmap to Apartheid.

Detta är också en smygstart på den internationella aktionsveckan för palestinsk kamp 15-22 maj som våra kamrater i Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network samordnar, läs uppropet här: https://samidoun.net/2020/05/call-to-action-week-of-palestinian-struggle-15-22-may-2020/

Nakba, eller ”katastrofen”, syftar till den våldsamma fördrivningen av över 700 000 palestinier åren 1947-1948 som genomfördes av sionistiska miliser som senare skulle utgöra grunden för den israeliska militären. Själva datumet, den 15 maj, är dagen för Israels officiella grundande 1948. Men Nakbas katastrof begränsar sig varken till 15 maj 1948 eller ockupations- och fördrivningskriget 1947-1948; den fortsätter än idag. Att hedra minnet av Nakba är att göra slut på det och att kämpa för alla palestinska flyktingars rätt till återvändo, för slutet på ockupationen av Palestina och för alla palestiniers fullständiga demokratiska rättigheter var de än befinner sig – med andra ord: för en revolution för ett fritt, sekulärt och demokratiskt Palestina, från Jordanfloden till Medelhavet.

Filmen Roadmap to Apartheid från 2012 pekar på likheter mellan det sydafrikanska apartheidsystemet och den rasistiska regim palestinier lever under i hela det av Israel ockuperade Palestina.

Datum: Torsdagen 14 maj
Tid: 18:00, lokalen öppnar 17:00
Plats: Syndikalistiskt Forum, Linnégatan 21, Göteborg (ingång under Hagabions trappa)

Vill du handla fika eller annat på Syndikalistiskt Forum är det kontanter som gäller!

Observera också: ”Eftersom vår lokal är liten är det viktigt att tänka på er hälsa när ni besöker oss. Om du är frisk är du mer än välkommen, men vid minsta antydan till annat – oavsett symptom – ber vi dig stanna hemma. Detta för att minska smittspridning. Vi förbehåller oss rätten att skicka hem besökare som är sjuka. Ta hand om er och glöm inte att tvätta händerna. Ta också hand om varandra så gott ni kan! Bunkra inte, försök att inte få panik, stötta de sjuka och de äldre i största möjliga mån. This too shall pass. Kampen fortsätter!”